Bafra Pidesi

Felaket

New member
Bafra Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Kıymalı harç için;

  • 1 kilo kıyma
  • 7 adet soğan
  • 8 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz
Bafra Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kıymayı ocağa alıyoruz.
  2. Suyunu salıp çektikten daha sonra soğan sarımsak ve biberleri ekliyoruz.
  3. Piştikten daha sonra baharatları ve tuzu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  4. Hamuru için ılık süt, su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıyoruz ve karıştırıyoruz.
  5. Kalan materyalleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Hamurumuz biraz sert olmalı.
  6. 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıyoruz.
  8. Toplam 21 adet beze çıktı.
  9. Bezelerimizi de yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  10. Dinlenen bezelerimizi uzun bi biçimde açıp iç harcı koyarak pide hali veriyoruz.Tepsiye 4 adet sığıyor.
  11. 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  12. Fırından çıkan pidelerimizin üzerini tereyağ ile yağlıyoruz. Afiyet olsun.
Bafra Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst