Az Materyalli Hamur Kızartması (Balon Üzere Kabaran)

Felaket

New member
Az Materyalli Hamur Kızartması (Balon Üzere Kabaran) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un (dikkatli ekleyelim)
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Az Gereçli Hamur Kızartması (Balon Üzere Kabaran) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yoğurt,tuz,karbonatı ekleyelim ve karıştıralım.
  2. Ardından yavaş yavaş unu ekleyip,yumuşak hamur elde edelim.
  3. Tezgahın üzerine hamurumuzu merdane ile fazlaca incecik olmayacak biçimde açalım.
  4. Bıçakla kareler halinde keselim (yada çay bardağının ağız kısmı ile de daireler oluşturabilirsiniz ).
  5. Kızgın sıvı yağda çevirerek kızartalım. Afiyet olsun :).
Az Gereçli Hamur Kızartması (Balon Üzere Kabaran) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst