Anne Poğaçası

Felaket

New member
Anne Poğaçası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
İçi için;

  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Beyaz peynir yahut lor peyniri
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
Anne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bütün gereçleri yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırarak karıştırma kabına alalım.
  2. Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım sonrasındasında maydanoz ve peynirle hazırladığımız iç harcı ceviz büyüklüğünde koparıp aldığımız hamurun içine koyarak poğaça formunu verelim.
  3. hazırladığımız poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serptikten daha sonra 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Yumuşak kıvamlı tam bir anne poğaçası deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????
Anne Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst