YaratıcıKalem
Active member
Sharad Pawar bugün NCP’nin ulusal yönetici toplantısını Delhi’de düzenliyor.
Bombay:
Sharad Pawar’ın NCP’nin devam eden ulusal yürütme toplantısı, fraksiyonu toplantının “yasal bir kutsallığı” olmadığını söyleyen asi yeğeni Ajit Pawar’dan sert bir yanıt aldı.
Bombay:
Sharad Pawar’ın NCP’nin devam eden ulusal yürütme toplantısı, fraksiyonu toplantının “yasal bir kutsallığı” olmadığını söyleyen asi yeğeni Ajit Pawar’dan sert bir yanıt aldı.
Gerçek Milliyetçi Kongre Partisini kimin temsil ettiği konusundaki anlaşmazlık, Seçim Komisyonunun “münhasır yargı yetkisi içindedir” ve “parti içindeki hiç kimsenin Ulusal Yürütme/Ulusal Çalışma Komitesi/Ulusal Ofis Taşıyıcıları/Devlet’i herhangi bir toplantıya çağırma yetkisi yoktur.” Ajit Pawar fraksiyonundan yapılan açıklamada, “Parti Başkanları o zamana kadar anlaşmazlığa nihayet ECI tarafından karar verilir” ifadesini okudu.
Kaynaklar, Kıdemli Pawar’ın yasal tavsiye alacağını ve parti liderleriyle önümüzdeki yol hakkında görüşeceğini belirtti. Asi grubun liderleri de Delhi’de, ancak parti ofisinden uzakta, burada NCP’nin 83 yaşındaki kurucusunu destekleyen duygusal posterler ortaya çıktı.
Ajit Pawar grubu, iktidar ittifakına geçiş şeklindeki şok hareketinden günler önce, 30 Haziran’da onu parti lideri olarak ilan ettiklerini iddia ediyor. Olayda hazır bulunan 40 parti liderinin – milletvekilleri, MLA’lar ve MLC’lerin – yeminli beyanlarını göndererek Seçim Komisyonu’nu bilgilendirdiler.
Buna dayanarak, Pazar günü Maharashtra’nın Başbakan Yardımcısı olarak yemin eden Ajit Pawar, sandık kurulu ile Milliyetçi Kongre Partisi’nin adı ve sembolü için hak iddia etti.
Ancak Komisyon iddiasını değerlendirmeden önce, partinin toplam 53 milletvekilinin 2/3 çoğunluğu olan 36 MLA’ya ihtiyacı var. Şimdiye kadar, bu sabaha kadar bir Mumbai otelinde alıkonulan 32 MLA’nın desteğini almış görünüyor.
Dün, isyancı fraksiyona üye olan birkaç MLA fikrini değiştirdi. Ajit Pawar’ın destekçilerinin imzalı beyanları Seçim Komisyonu’na gönderildi bile.
İki NCP fraksiyonu Çarşamba günü Mumbai’de ayrı toplantılar düzenledi ve burada Ajit Pawar, Sharad Pawar’ın toplantısına partinin sadece 14 milletvekilinin katılmasıyla amcasını geride bıraktı. Asi toplantısına otuz iki MLA katıldı.
Ajit Pawar yaptığı konuşmada Başbakan olmak istediğini söyleyerek amcasına ne zaman emekli olmayı planladığını sordu. “Diğer partilerde liderler bir yaştan sonra emekli oluyor. BJP’de liderler 75 yaşında emekli oluyor, ne zaman duracaksınız? Yeni insanlara da şans vermelisiniz. Hata yaparsak bize söyleyin. Yaşınız 83, yapar mısınız? hiç durmayacak mısın?” Ajit Pawar, 63, dedi.
Ajit Pawar’ın iktidar ittifakına dahil edilmesi, Başbakan Eknath Shinde’yi destekleyen Shiv Sena MLA’ları arasında da büyük rahatsızlık yarattı. Başbakan tüm randevularını iptal etti ve dün akşam resmi konutunda partiyi acil toplantıya çağırdı.
Kaynaklar, Sena’nın kurucusu Bal Thackeray’in Milliyetçi Kongre Partisi ile asla ilişki kurmayacağına işaret ederek, MLA’ların ittifaka karşı çıktığını söyledi.