YaratıcıKalem
Active member
Laura Barajas, enfeksiyonu az pişmiş tilapia balığından kaptı.
Kaliforniya’da bir kadının dört uzvunu da kaybettiği trajik bir olay yaşandı. Bu yıkıcı sonuç, arkadaşlarının ifadesine göre, ölümcül bir bakteri türüyle kontamine olmuş az pişmiş tilapia balığının tüketiminden kaynaklanan bakteriyel bir enfeksiyona yakalanmasının sonucudur.
40 yaşındaki anne Laura Barajas, aylarca hastanede kaldıktan sonra Perşembe günü hayat kurtarıcı bir ameliyata alındı. New York Postası raporlar.
Bayan Barajas’ın arkadaşı Anna Messina, “Bu hepimiz için gerçekten çok ağır oldu. Korkunç. Bu hepimizin başına gelebilirdi” dedi. TAÇ.
Messina, Barajas’ın San Jose’deki yerel bir pazardan satın aldığı ve evinde kendisi için hazırladığı balığı yedikten sonra hastalandığını söyledi.
Bayan Messina, “Neredeyse hayatını kaybediyordu. Solunum cihazına bağlıydı” dedi.
“Onu tıbbi olarak komaya soktular. Parmakları siyahtı, ayakları siyahtı ve alt dudağı siyahtı. Tam sepsis hastasıydı ve böbrekleri iflas ediyordu” diye ekledi.
Bayan Messina, Barajas’ın çiğ deniz ürünleri ve deniz suyunda yaygın olarak bulunan, potansiyel olarak ölümcül bir bakteri olan Vibrio vulnificus’a yakalandığını belirtti. Bu, bu tür ciddi sağlık risklerinden kaçınmak için deniz ürünlerinin uygun şekilde hazırlanmasının ve işlenmesinin kritik önemini vurgulamaktadır.
“Bu bakteriyle enfekte olmanın yolları; birincisi, onunla kirlenmiş bir şeyi yiyebilirsiniz. [and] UCSF Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Dr. Natasha Spottiswoode, diğer yol ise bu böceğin yaşadığı suya maruz bırakılan bir kesik veya dövme yaptırmaktır” dedi. TAÇ.
Kaliforniya’da bir kadının dört uzvunu da kaybettiği trajik bir olay yaşandı. Bu yıkıcı sonuç, arkadaşlarının ifadesine göre, ölümcül bir bakteri türüyle kontamine olmuş az pişmiş tilapia balığının tüketiminden kaynaklanan bakteriyel bir enfeksiyona yakalanmasının sonucudur.
40 yaşındaki anne Laura Barajas, aylarca hastanede kaldıktan sonra Perşembe günü hayat kurtarıcı bir ameliyata alındı. New York Postası raporlar.
Bayan Barajas’ın arkadaşı Anna Messina, “Bu hepimiz için gerçekten çok ağır oldu. Korkunç. Bu hepimizin başına gelebilirdi” dedi. TAÇ.
Messina, Barajas’ın San Jose’deki yerel bir pazardan satın aldığı ve evinde kendisi için hazırladığı balığı yedikten sonra hastalandığını söyledi.
Bayan Messina, “Neredeyse hayatını kaybediyordu. Solunum cihazına bağlıydı” dedi.
“Onu tıbbi olarak komaya soktular. Parmakları siyahtı, ayakları siyahtı ve alt dudağı siyahtı. Tam sepsis hastasıydı ve böbrekleri iflas ediyordu” diye ekledi.
Bayan Messina, Barajas’ın çiğ deniz ürünleri ve deniz suyunda yaygın olarak bulunan, potansiyel olarak ölümcül bir bakteri olan Vibrio vulnificus’a yakalandığını belirtti. Bu, bu tür ciddi sağlık risklerinden kaçınmak için deniz ürünlerinin uygun şekilde hazırlanmasının ve işlenmesinin kritik önemini vurgulamaktadır.
“Bu bakteriyle enfekte olmanın yolları; birincisi, onunla kirlenmiş bir şeyi yiyebilirsiniz. [and] UCSF Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Dr. Natasha Spottiswoode, diğer yol ise bu böceğin yaşadığı suya maruz bırakılan bir kesik veya dövme yaptırmaktır” dedi. TAÇ.