19 yaşında en âlâ oldu! Emin Bayram’dan harika performans

MizahSarrafi

Active member
Spor Toto Üstün Lig’de 21. hafta oynanan müsabakalarla geride kaldı. Ligde birinci dört sırada yer alan Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir ve Beşiktaş alandan galibiyetle ayrıldılar.

Bu sezoın inişli çıkışlı bir performans sergileyen Trabzonspor, 1-0 öne geçtiği maçta Hatayspor’a 2-1 mağlup oldu. Beşinci sırada yer alan Adana Demirspor da Sivasspor’u deplasmanda 2-1 maülup etmeyi başardı.

HAFTANIN EN GOLLÜ MAÇI

Haftanın en dikkat çeken müsabakası İstanbulspor ile Kayserispor içinde oynandı. Alt sıralardan kurtulmak isteyen İstanbulspor alanında Kayserispor’u konuk etti.

Ev sahibi takım 10. dakikada yeni transferi Lokilo ile 1-0 öne geçti. 18. dakikada Carlos Mane skora istikrar getirdi. 32. dakikada Ethemi’nin attığı golle mesken sahibi takım birinci yarıyı 2-1 önde kapattı.

İkinci yarıda ise alanda tam manasıyla Kayserispor fırtınası esti. 52. dakikada Onur Bulut’un attığı golle bir sefer daha birlikteliği yakalayan konuk grup, 83. dakikada Emrah Başsan ve 89. dakikada İlhan Parlak’ın golleriyle rakibini 4-2 mağlup etti.

HAFTAYA DAMGA VURAN GENÇ YETENEK!

Fanatik.com.tr olarak, her hafta olduğu üzere bu hafta da, haftaya damga vuran genç yeteneğin performansını sizler için derledik.

Haftanın kararı en merak edilen maçlarından biri Giresun Çotanak Stadyumu’nda oynanadı. Sarı – kırmızılılar deplasmanda oynadığı müsabakayı 45. dakikada Mertens, 60. dakikada Dubois, 88. dakikada Milot Rashica ve 90+5. dakikada Yunus Akgün’ün attığı gollerle alandan 4-0 galip ayrıldı.

Abdülkerim Bardakçı’nın cezası niçiniyle oynayamadığı müsabakada Teknik Yönetici Okan Buruk’un bakılırsav verdiği Emin Bayram performansıyla maça damga vurdu.

PERFORMANSI İSTATİSTİKLERE DE YANSIDI

90 dakika alanda kalan 19 yaşındaki oyuncu, rakipleriyle girdiği altı ikili uğraşın tamamını kazanmayı başardı.

Beş defa rakipten top kapan genç oyuncu, dokuz sefer pas ortası yaparken, 10 kere de topu tehlike bölgesinin dışına gönderdi.

Comparisonator bilgilerine bakılırsa; 41 defa defansif aksiyona giren Emin Bayram bunların 33’ünden muvaffakiyetle ayrıldı. Genç oyuncu haftanın en çok başarılı defansif aksiyonuna sahip ismi oldu.

21 defa savunmada teğe bir gayrete giren Emin Bayram, 15’inde başarılı olarak bu alanda da haftanın en yeterlisi oldu.

EMİN BAYRAM’DAN AÇIKLAMA

Giresunspor maçının akabinde Emin Bayram açıklamalarda bulundu. Genç oyuncu; “Elimden geleni yapıyorum. Ekipteki herkes yüzde yüzünü vererek oynuyor. Bugün de o denli yaptık. Sıkıntı bir deplasmandı. Yeterli hazırlandık ve bugün de güzel bir oyunla 4-0 kazandık.

Şimdi haftaiçi oynayacağım maça odaklandım. Abdülkerim abi de Nelsson da hayli güzel oynuyor. Ben de onlarla rekabet ediyorum. Baht geliyor, geldiğinde de bunu değerlendirmeye çalışıyorum. Okan hocama da teşekkür ediyorum bize baht verdiği için.

Kolay kolay birliktee kalan bir ekip değiliz. Bugün de bir rekor kırıldı. Her maça kazanmak için çıkıyoruz” tabirlerini kullandı.

Burak Özdemir | Fanatik.com.tr