Teremyağlı Pastane Poğaçası

Felaket

New member
Teremyağlı Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram teremyağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1.5 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un
İç harcı için;

  • Peynir
  • Zeytin
  • Kaşar peyniri vs
Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
Teremyağlı Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Teremyağı eritelim ve soğusun biraz derin bir kaba ekleyelim. 2 su bardağı ılık su, kuru maya, şeker, tuz ve yumurta akı ekleyip, karıştırın uygunca azar azar un ekleyerek yoğuralım ele yapışan kıvamda bir hamur olacak.
  2. Hazır olan hamurumuzu mayalanmaya bırakalım bir saat dinlensin.
  3. Mayalandıktan daha sonra 17 bezeye ayıralım form verelim, istediğimiz iç harcını ekleyip, kapatalım.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim, 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim ????.
Bu tanım Teremyağ Lezzet Podyumu yarışına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma talihi yakala.

Teremyağlı Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst