Patatesli Kömbe

Felaket

New member
Patatesli Kömbe Tanımı İçin Materyaller

  • 5 su bardağı un
  • 1paket instant maya ve yaş maya
  • Tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
İç harcı için;

  • 3 orta uzunluk patates
  • 1 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane
  • Kekik
  • Toz biber
Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Susam
  • Çörek otu
Patatesli Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru yoğurduktan daha sonra dinlenmeye alıyoruz.
  2. O sırada patatesli iç harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Dinlenen hamurdan bezeler alıp yuvarlak açıyoruz tepsiye yayıyoruz.
  4. Soğuyan karışımdan ekleyip, üzerine açtığımız başka bezeyi kapatıyoruz.
  5. çabucak sonrasında üzerine hazırladığımız sosu sürüp, fırına veriyoruz. Afiyet olsun.
Patatesli Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst