'Mangalsutra'dan sonra Başbakan Narendra Modi'nin Kongre'ye 'Hanuman Chalisa Yok' İddiası

Başbakan Narendra Modi Tonk'ta “Kişinin inancını uygulaması bile sorunlu hale geliyor” dedi.


Tonk:

Başbakan Narendra Modi, Kongre'yi ülkenin zenginliğini “sahtekarlar” lehine yeniden dağıtmayı planlamakla suçladıktan bir gün sonra, Hanuman Chalisa'yı dinlemenin bile “Kongre kapsamında suç haline geldiğini” söyledi. Genel seçimlerin ikinci aşamasına üç gün kala Rajasthan'ın Tonk bölgesinde bir toplantıda konuşan Başbakan Modi, “Kongre yönetimindeki Karnataka'da” bir adamın dükkanında Hanuman Chalisa'yı dinlerken dövüldüğü bir olayı anlattı. Ayrıca dünkü sözlerini daha da güçlendirerek, konuyu işaretlemesinin HİNDİSTAN muhalefet bloğunu korkuttuğunu söyledi.

“Burada zavallı bir adam vardı, küçük dükkanında oturmuş Hanuman Chalisa'yı dinliyordu. Kanayana kadar feci şekilde dövülmüştü… Kongre Karnataka'daki hükümetini bu şekilde yönetiyor” dedi.

Başbakan Modi, Kongre liderlerinin Ayodhya'nın Ram tapınağının kutsama töreninde bulunmamasına atıfta bulunarak, “Birinin inancını uygulamak bile sorunlu hale geliyor… ve Rajasthan bu konuda ilk elden deneyime sahip” dedi.

“Liderler tapınak komitesinin davetini reddetmişlerdi. Böylece onların yardımcıları ve takipçileri, Hanuman Chalisa'yı dinleyen insanları kolaylıkla dövebilirler” dedi.

Başbakan Modi ayrıca kartopu gibi büyüyerek büyük bir siyasi tartışmaya dönüşen “sahtekarlara zenginlik” iddiasına da değindi ve ana muhalefet partisinin azınlıkları yatıştırdığını yineledi.

Başbakan Modi, “Dün önceki gün Rajasthan'a geldiğimde 90 saniyelik konuşmamda bazı gerçekleri ülke huzuruna sunmuştum” dedi.

“Bu, tüm Kongre'de ve INDI ittifakında paniğe yol açtı. Kongre'nin mülkünüzü gasp etmek ve bunu kendi özel insanlarına dağıtmak için derin bir komplo hazırladığı gerçeğini ülkenin önüne koymuştum. Onların oy bankası ve yatıştırma politikalarını ifşa ettim. Başbakan, “Peki, Kongre neden gerçeklerden bu kadar korkuyor?” dedi.

Başbakan Modi dün, Kongre manifestosunun iktidara gelmeleri halinde “herkesin mülkü araştırılacak, anne ve kız kardeşlere ait altınları hesaplayacak ve sonra yeniden dağıtacak” sözünü verdiğini söylemişti. “Mangalsutra'nızı bile bağışlamayacaklar”. Rajasthan'daki bir toplantıda söyledi.

Kongre, Başbakan'ın konuşmasıyla ilgili olarak Seçim Komisyonu'na şikayette bulunarak derhal harekete geçilmesini talep etti.

Kongre, Komisyon'a “benzeri görülmemiş ve kötü niyetli iddiaların”, “Hindistan tarihinde görevdeki bir Başbakan tarafından yapılanlardan çok daha kötü bir şekilde gruplar arasında empati yaratmayı” amaçladığını yazdı. “Bu kontrolsüz, cevapsız ve cezasız kalamaz” diye ekledi.
 
Üst