Güveçte Mısır Ekmeği

Felaket

New member
Güveçte Mısır Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar sıcak su
  • 4 tane porsiyonluk güveç
Güveçte Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel unlarımızı kaba döküp üzerine tuz maya koyup elimizin dayandığı kadar sıcak su döküp güzelce yoğuralım ne kadar yoğurursak o kadar yeterli olur.
  2. daha sonra 30dk dinlendirelim.
  3. Güveçlere yağlı kağıt serelim yuvarlak yapı güveçte mayalandıralım.Üzerine çatal batıralım.
  4. daha sonra 200derecede pişirelim. Bardak ölçüsü 200ml bardak.
Güveçte Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst