Biberli Ekmek (Taş Fırında)

Felaket

New member
Biberli Ekmek (Taş Fırında) Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram baş biber
  • 250 gram tuzlu yoğurt
  • 7-8 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 küçük paket susam (120 gramlık olandan kullandım ben )
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Salçanız tuzsuz ise tuz
  • 2 tane domates (rondodan çektim )
  • 2 tane kuru soğan (rondodan çektim )
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
Biberli Ekmek (Taş Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tüm materyalleri bi kaba alıp karıştıralım.
  2. Zeytinyağını en son denetimli ekleyelim.
  3. Tuzuna bakıp tuz eklemesi yapalım. Şayet salçanız gereğince acı değilse kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz.
Ben burda fırına gönderip yaptırdım bu sefer lakin meskende mayalı hamur yapıp küçük küçük yahut tepsiye yayarak da yaptığım oluyor. Her türlü tadı nefis. Lakin tepsiye ya da porsiyonluk yapacaksanız iç harcı yarı yarıya materyalle hazırlamanız kâfi olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????
❤
.

Hatay’ın biberlerinden az kurutularak oluşturulan salça kullanıldı, yerine olağan acı biber salçası da olur.

Biberli Ekmek (Taş Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst