Yumuşak Poğaça

Felaket

New member
Yumuşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
Arası için;

  • Peynir
Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu
Yumuşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için malzemelerimizden un hariç yoğurma kabına alıp, karıştırıyoruz.
  2. Azar azar un eği yaparak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Mayalanması için kenara alıyoruz yaklaşık 30-40 dakika kadar.
  4. Hamurumuzdan bezeler yapıp küçük yuvarlaklar açıyoruz.
  5. Arasına peynir koyup sarma sarar üzere sarıyoruz.
  6. Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz.
  7. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yumuşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst