Yumuşacık Poğaça

Felaket

New member
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yumurta (Beyazı içine sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
Üzeri için

  • Susam çörek otu
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel su süt şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika beklemeye bırakıyoruz.
  2. Üzeri kabarıp köpük köpük olunca öbür materyalleri de ekleyip yoğuruyoruz yavaşça ele yapışan bir hamur olacak.
  3. Hamurunuzun üzerini kapatıp yaklaşık 40 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamurumuza hal verip üzerine yumurta sarısı ve susam çörek otunu ekleyerek 175 derece fırında 20 dk kadar pişiriyoruz (şekil verirken ele yapışmaması için elinize sıvı yağ sürebilirsiniz). 25 kadar poğaça çıkıyor. Afiyet olsun.
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst