Yumuş Yumuş Poğaça

Felaket

New member
Yumuş Yumuş Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya
  • 10,5-11 su bardağı un
İç harcı için

  • Yarım kilo kıyma
  • 3 büyük uzunluk soğan
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz
  • Tereyağı ve sıvı yağ
  • Peynir
Yumuş Yumuş Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un hariç tüm materyalleri çırpıcıyla çırpın. Arkasında unu azar azar ek edip yoğurun. 1 buçuk saat üzerini örterek mayalandırın.
  2. İç harcı için; sıvı yağ ve tereyağını eritip, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Arkasında baharatını ekleyip karıştırın. Kıymayıda ekleyip güzelce kavurun.
  3. Mayalanan hamurları tekrar un ile tezgahta yoğurun. Ben yarım daire olan poğaça kalıbıyla kiminin içine kıyma kiminin içine peynir koyarak form verdim.
  4. Siz dilerseniz yuvarlak biçimde de yapabilirsiniz. Ben biraz kıymalı biraz peynirli poğaça yaptım. Sizler hepsini kıymalı yapmak isterseniz kıymayı biraz daha arttırabilirsiniz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 190 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yumuş Yumuş Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst