Yufka İle Peynirli Çıtır Burma (Sarı Burma Böreği)

Felaket

New member
Yufka İle Peynirli Çıtır Burma (Sarı Burma Böreği) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket baklavalık yufka
Sosu için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım şişe soda
  • 1 çay kaşığı tuz
İçine :

  • 200 gram peynir (lor ya da öteki peynir)
  • Çeyrek demet maydanoz
Yufka İle Peynirli Çıtır Burma (Sarı Burma Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Peynir rendelenir, içine kıyılmış maydonoz eklenip karıştırılır.
  2. Sos için tüm gereçler bir kapta çırpılır.
  3. Yufkadan 2 tane alınır ve 2. Yufkanın her yerine fırça ile sos sürülür.
  4. Üzerine 3. Yufka koyulur ve soslanır.
  5. Üzerine 4. Yufka koyulur ve soslanır.
  6. Soslanan 4. Yufkadan daha sonra uzun kenarına peynirli harç koyulur ve rulo sarılır.
  7. Sarılan rulo iki ucundan yavaşça hafifçe çevrilerek burulur.
  8. sonrasındasında bir kenarından içeri hakikat katlanarak gül biçimi verilir ve yağlı kağıt serili tepsinin ortasına koyulur.
  9. Öteki yufkalarda birebir biçimde sarılır ve burulur.
  10. Orta gül halinin etrafına dolanır.
  11. Öbür burulan yufkalarda sarılmış yufkaların ucuna eklenerek yuvarlanır.
  12. Kalan sos gereci böreğin üzerine sürülür.
  13. Evvelce ısıtılan 190 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun ????.

Yufka İle Peynirli Çıtır Burma (Sarı Burma Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst