Felaket
New member
Yoğurmadan Tavada Yumuşacık Lavaş Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 çay bardağı un
- 3.5 çay bardağı soğuk su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Genişçe bir kaba unu eleyerek ekleyelim bu değerli. Tuz koyalım.
- Üzerine yavaş yavaş su ek ederek karıştıralım.
- Topak kalmayana kadar güzelce karıştıralım. Dilerseniz elektrikli mikser de kullanabilirsiniz.
- daha sonra 1 yemek kaşığı yağ ekleyip karıştıralım.
- Krep hamuruna benzeri akışkan kıvamlı bir hamur olacak. Yanmaz yapışmaz tavayı ocağa alıp ısıtalım.
- Tavayı yağlamıyoruz! hazırladığımız hamurdan 1 kepçe tavaya dökelim.
- Kepçenin alt kısmıyla yavaşça daireler çizerek yaydıralım.
- Üzeri yavaşça hafifçe kurumaya başlayana kadar bu türlü orta ateşte pişirelim.
- daha sonrasında hamuru çatlatmadan spatula ile dikkatlice aykırı çevirip öteki yüzünü de 1-2 dakika pişirelim.
- hafifçe yavaşça baloncuklar oluşmaya başlayınca şişen yerlerden spatula ile bastıralım öteki kısımlarında şişmesini bu türlü sağlayalım.
- Spatula ile baskı uygulayarak, döndüre döndüre bastırarak döndürerek gerili önlü hamuru kurutmadan pişirelim.
- Pişen lavaşlarımızı kurumamaları için bir bezin altına koyalım. Yumuşacık olan epeyce pratik bu usulle sizler de olağanüstü lavaşlar hazırlayabilirsiniz, afiyetle
- Youtube