Felaket
New member
Yaprak Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Selam beybiler.
.
- 1 kg ( 9 ) su bardağı un
- 1 çorba kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- Alabildiğine kadar su
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 3 tane soğan
- 250 gram teremyağ
Not EkleTarifi Yazdır
Selam beybiler.

- İlk evvel unu ,yumurtayı, tuzu sonrasındasında suyumuzu ekleyip yoğurup hamur haline getiriyoruz.
- Kulak göğsünden daha sert olacak biçimde yoğurduktan daha sonra günde halinde ayırıyoruz.
- Bir küçük leğenin içine un serpip hamurları koyup kapağını kapatıyoruz ve bekletiyoruz.
- Beklettikten daha sonra açıyoruz ve oklavanın üstündeyken kesip kare kare hal çıkartıyoruz .
- Suda haşladıktan ondan sonrasında sarımsakları soyup yoğurtla karıştırıyoruz.
- Karıştırdıktan daha sonra soğanları küp küp doğrayıp ocakta kızartıyoruz.
- Pembeleşmeye başlayınca orta ara karıştırıyoruz ,rengi açık kahverengi olunca kapatıyoruz.
- Bir tepsiye mantıları döküp üstüne yoğurdu yağı ve soğanı koyduktan daha sonra afiyet olsun.