Yağlı Pide

Felaket

New member
Yağlı Pide Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • Aldığı kadar ılık su
İç materyalleri;

  • Kaşar peynir rendesi ve beyaz peynir rendesi
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tereyağı
Yağlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Maya, tuz, ılık suyu kaba dökelim maya çözülsün.
  2. Akabinde unu eleyip yavaş yavaş ek edelim.
  3. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
  5. Dinlenen hamuru 2 ye bölüp bir modülünü elimizle açalım.
  6. Kenarlarını kıvıralım.
  7. Açılan hamurun ortasına 3- 4 defa çatalla delelim.
  8. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırına verip 5 dk ön pişme sağlayalım.
  9. daha sonra fırından çıkarıp peynir karışımını dökelim.
  10. Üzerine küçük modüller halinde tereyağ koyalım (ben sade yağ kullandım daha parlak oldu).
  11. yeniden fırına verelim peynirler eriyip yavaşça kızarana kadar pişirelim.
  12. yeniden çıkarıp yumurta sarılarını koyup fırına verelim.
  13. 2 dk fırında kaldıktan daha sonra çıkarıp sıcak servis yapalım.
  14. Pideyi dilimleyip yumurta sarısını patlatarak afiyetle yiyelim :).
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :).

Yağlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst