Xavi: Coutinho’nun öz inancını geri kazanması gerekiyor

MizahSarrafi

Active member
Barcelona’nın ligdeki makûs gidişatını bilakis çevirmekte kararlı olan Xavi, kadronun başında çıkacağı birinci maç olan Espanyol gayreti öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Oyuncularına güvendiğini belirten teknik adam, “Duygularımızı denetim etmeye çalışmalıyız, pes edemeyiz. Tansiyon olacak ancak ben oyuncularıma güveniyorum. İdmanda gördüklerim, beni epeyce heyecanlandırıyor. Biz sıkı bir grubuz, bir aileyiz ve tüm sıkıntı bu. Artık tüm bunları uygun bir sonuca çevirmeliyiz.” tabirlerinde bulundu.

“Dani Alves’i âlâ tanıyorum”

Ekibin yeni transferi Dani Alves hakkında konuşan Xavi, deneyimli futbolcunun kadroya yardımcı olacağının altını çizerek “Dani Alves’i uygun tanıyorum ve bize hayli yardımcı olacak. Karakterli ve olumlu bir insan. Bize alanda da yardımcı olacak. Âlâ durumda, Fizikî olarak kuvvetli.” dedi.

Coutinho kelamları

Performansı ile tenkitlerin gayesinde yer alan Coutinho’ya da değinen teknik adam, “Coutinho’nun öz itimadını geri kazanması gerekiyor. Bize epey yardımcı olabilir. Yeteneği var lakin kendini bulması gerekiyor. Bir talihi olacak.” halinde görüşlerini paylaştı.

Taraftarlara birlik daveti

Xavi, Barcelona taraftarlarına davette bulundu ve onların takviyelerine muhtaçlıkları olduğu söyleyerek, “Taraftarlarımıza gereksinimimiz var. Camp Nou’ya gelip ellerinden geldiğince dayanak vermeliler. Gelmelerine, tezahürat yapmalarına, müzik söylemelerine, desteklemelerine gereksinimimiz var… birlik olmalıyız.” kelamlarını sarf etti.