Velibah (Patatesli Bazlama)

Felaket

New member
Velibah (Patatesli Bazlama) Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kurumaya (Yaş mayada kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
İç harcı için;

  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tozbiberi
  • 1 tatlı kaşığı pulbiberi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam maydanoz
Velibah (Patatesli Bazlama) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci patateslerimizi soyup, yıkayıp, tencereye koyalım. Üzerine su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek haşlamaya bırakalım. Unu geniş bir kaba alalım ortasını açalım. Maya şeker ve ılık suyu ekleyip 5 dakika kadar bekleyelim. Maya aktifleşsin.
  2. çabucak sonrasında sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğuralım. Mayalanmaya bırakalım. Haşlanan patateslerin suyunu süzelim. Bir kaba alalım ve düzgünce ezelim.
  3. Tereyağı baharatlar be tuzu ekleyip düzgünce karıştıralım. Hamuru bezelere ayıralım (Bu ölçüden 10 _12 adet çıkıyor)
  4. Çay tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına ceviz büyüklüğünde patatesli harçtan koyup. Bezeyi elimizle kapatalım.
  5. Hazırladığımız bezeleri açalım. Dikkatli olun epeyce bastırmayın patates ortasından çıkmasın. Tavada gerili önlü pişirelim.
  6. Piştikten daha sonra erittiğimiz tereyağının içine kıydığımız maydanozları ekleyelim. Bir fırça sayesinde tek tarafını yağlayalım. Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????
Velibah (Patatesli Bazlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst