UP BJP Bakanı Satish Sharma Shivling’de Ellerini Yıkıyor, Muhalefet Ona Adharmi Diyor

YaratıcıKalem

Active member
UP Bakanı Satish Sharma, Shivling’de ellerini yıkarken kameralara yakalandı

Barabanki, Uttar Pradeş:

Uttar Pradesh Bakanı Satish Sharma, Barabanki’nin Lodheshwar Mahadev tapınağındaki bir Shivling’de ellerini yıkarken çekilmiş bir Habersunun internette ortaya çıkmasının ardından bugün muhalefetten büyük tepkiyle karşılaştı.

Videoda Gıda ve Sivil Malzemelerden Sorumlu Devlet Bakanı’nın tuvalette ellerini yıkadığı görülüyor.arga‘ veya bir rahibin yardımıyla Shivling’in tabanı.

Kongre ve Samajwadi Partisi, “Sanatan dharma’ya hakaret ettiği” gerekçesiyle bakanın istifasını talep etti.

Ancak Satish Sharma, yanlış bir şey yapmadığını ve hatalı olsaydı rahibin onu durduracağını söyleyerek iddialara karşı çıktı.

Tapınak rahibi Aditya Tiwari, bakanın yanlış bir şey yapmadığını söyledi ve bakanın “Prasad“Elinde onları yıkamasına yardım etti”arga” Shivling’in.

“Bakan Satish Sharma pujayı yaptıktan sonra elinde sandal ağacı ve başka şeyler tutuyordu. Ellerini yıkamak istediğinde eller Shivling’in yanında yıkandı çünkü ‘ şeklindeydi.Prasad‘. Bunda yanlış bir şey yok” dedi Bay Tiwari PTI’ya.

Olay, Bay Sharma’nın Bayındırlık Bakanlığı Bakanı Jitin Prasada ile birlikte tapınağı ziyaret ettiği 27 Ağustos’ta meydana geldi.

Satish Sharma ve Jitin Prasada, sel mağdurlarına yardım malzemeleri dağıtmak için Ramnagar tehsil’in Hetmapur köyüne gittiler ve tapınakta dua etmek için durdular.

UP Kongre Başkanı Ajay Rai, “Bakan ne yaptığını bilmeli. Su ikram ederken ve saygılarımızı sunarken ellerimizi yıkayacak mıyız? Bakan, Sanatan dharma’ya hakaret etti” dedi.

Bu çok önemli bir şey. Bu çok önemli. evet

Bu çok önemli bir şey. Bu çok önemli.

धर्म के नाम पर, देवी-देवताओं के नाम पर राजनीति Bu çok önemli bir şey. Evet… pic.twitter.com/VD43Fw3YAB

— UP Kongresi (@INCUttarPradesh) 3 Eylül 2023
Kongre lideri Surendra Rajput, Satish Sharma’nın Lord Shiva’ya hakaret ettiğini ve görevden alınması gerektiğini söyledi.

“Shivling’in ‘argha’sında el yıkamak haksız bir eylemdir. Bunu yalnızca Sanatan dharma’yı umursamayanlar yapabilir. BJP bakanı Lord Shiva’ya hakaret etti. Başbakan Yogi Adityanath bu din karşıtı eylem nedeniyle onu görevden almalı. “dedi.

Samajwadi Partisi lideri ve eski MLC Sunil Singh Sajan, eğer lider başka bir kasttan olsaydı BJP’nin onu şimdiye kadar ihraç etmiş olacağını söyledi.

‘Baş Bakan Yogi Adityanath bunu ne zaman sınır dışı edecek’adharmi (tanrısız)’ bakan? BJP’nin gerçek karakteri budur. Önce din adına oy isteyecekler, sonra böyle şeyler yapacaklar” dedi.

Satish Sharma, PTI haber ajansına yaptığı açıklamada, muhalefetin konuyu gereksiz yere büyüttüğünü söyledi.

“Ben bir Sanatani Shiv’im bhakt (adanmış). Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu çok iyi biliyorum. Muhalefet konuyu gereksiz yere büyütüyor” dedi.

BJP’li bakan, “Doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yaptım. Amacım kimseyi incitmek değildi. Yanılmış olsaydım rahip ellerimi yıkamazdı” diye ekledi.