Üzümlü Kremalı Çörek

Felaket

New member
Üzümlü Kremalı Çörek Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 50 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 -4 su bardağı un ( denetimli ekleyelim ele yapışmayan yumuşak hamur olması gerekiyor)
Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Ortası için;

  • 1 su bardağı kuru üzüm
Üzümlü Kremalı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel un,maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabına alınır ve kalan gereçleri sırasıyla koyup, yumuşak bir hamur hazırlanır.
  2. Hamuru, 1 saat kadar mayalandırılır.
  3. Bu ortada, üzümler ılık suda bekletilir.
  4. Kreması için vanilya hariç öteki gereçler tencereye alınıp muhallebi kıvamında pişirilir.
  5. Altını kapattıktan daha sonra, vanilyası da eklenir ve soğumaya bırakılır düzgünce soğuması gerekiyor.
  6. Mayalanan hamur, tabanda dikdörtgen biçimde açılır. Çok kalın olmaması gerekir.
  7. Üzerine bütün krema eşit olarak sürülür ve üzümleri serpiştirilir. Kısa tarafınca 1 parmak genişliğinde uzun şeritler kesilir.
  8. Şeritler rulo halinde sarılıp tepsiye yerleştirilir.
  9. Evvelce ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir. Her fırın ayarı farklılık göstereceğinden denetimli pişirilir.
  10. 180 c de üzeri kızarana kadar pişirilir. Servis ederken, pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun????Değişik lezzetli harikulade bir tanım denemeniz tavsiye edilir????????.
Üzümlü Kremalı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst