Uddhav Thackeray'ın Başbakan Narendra Modi'ye Karşı Mücadelesi

YaratıcıKalem

Active member
Uddhav Thackeray BJP'ye “Orijinal sembolümü kullanmadan seçimi kazanmayı deneyin” dedi.

Bombay:

Sena Versus Sena savaşı, Shiv Sena'nın kuruluş günü vesilesiyle Uddhav Thackeray ve Eknath Shinde'nin Mumbai'nin iki bölgesinde paralel programlar düzenlemesiyle kızıştı. Ve halkın desteğiyle Sion'un Shanmukhanand Salonundan Uddhav Thackeray, Başbakan Narendra Modi'ye açık bir meydan okuma yayınladı.
Yıl sonuna kadar yapılacak seçimlere işaret ederek, “Modi-ji, sizi Maharashtra'daki meclis seçimleri için kampanya başlatmaya davet ediyorum… karşınızda siz olacak” dedi.

“BJP'ye mesajım; orijinal sembolümü kullanmadan bir seçim kazanmayı deneyin. Başka kimsenin resmini kullanmadığımız için gurur duyuyorum. İkisini de asla kullanmayacağız, özellikle de Başbakan Modi'nin. Başbakan Modi'ye bugün hazırlıklara başlaması için meydan okuyorum – Bu sahte Shiv Sena'yı uzak tutmak” diye ekledi.

Bay Thackeray ayrıca iki Sena grubunun el ele verip NDA'de kalması yönündeki spekülasyonları da boşa çıkardı. Bay Thackeray, partisini “bitirmeye” çalışanlara asla katılmayacağını söyledi.

Her ne kadar Eknath Shinde liderliğindeki isyancı gruba Seçim Komisyonu tarafından bölünmemiş Shiv Sena'nın adı ve seçim sembolü verilmiş olsa da, seçmenler miras meselesini kararlı bir şekilde çözmüştü. Ve anket organıyla aynı fikirde değillerdi.

Shiv Sena'nın Uddhav Thackeray grubu dokuz, Shinde grubu ise yedi sandalye kazandı. Sharad Pawar grubu sekiz sandalye kazanırken, adını ve parti sembolünü Seçim Komisyonu'ndan alan yeğeni Ajit Pawar liderliğindeki grup yalnızca bir sandalye kazandı.

Ally Kongresi 13 sandalye kazandı.

Halkın eyaletteki siyasi karışıklığı onaylamaması, Bay Shinde'nin bir zamanlar Sena'nın bölünmesini planlayan BJP'ye kadar uzandı. Partinin puanı 2019'daki 23 sandalyeden dokuz sandalyeye düşürüldü.

Ancak Başbakan Eknath Shinde isyanını dayandırdığı noktayı, yani Bay Thackeray'in Sena'nın kurucusu ve babası Balasaheb Thackeray tarafından belirlenen ideolojiden saptığı noktayı zorlamaya kararlı kaldı.

Worli'nin NSCI kubbesindeki büyük mitingde “Hindutva'nız nereye gitti? Balasaheb Thackeray adına oy isteme hakkınız yok” dedi. “Küçük bir çocuk bile size Shiv Sena UBT'nin Kongre'nin oy bankası sayesinde kazandığını söyleyecektir. Bal Thackeray'in pozisyon konusundaki düşüncelerini terk edenler seçimde kaybetmiştir. Bal Thackeray her zaman Kongre'nin aleyhinde konuşmuştur” diye ekledi.

Ancak Bay Thackeray konuyu zaten ele almıştı.

“Bütün yurtseverlerden, her dinden insandan oy aldık. Hindutva'dan ayrıldığımızı çünkü Kongre ile birlikte gittiğimizi söylediler. Ben Hindutva'dan ayrılmadım. Eğer herkes ülkeyi ve anayasayı kurtarmak için bize oy verdiyse, o zaman insanlar da bizimledir. Bu, Hindutva'yı terk edenin BJP olduğunu gösteriyor” dedi Bay Thackeray.