Trump'ın “Barış” jab'ından saatler sonra, Zelensky'nin “Bu yüzden Bize Geldim” Cevap

YaratıcıKalem

Active member
ABD Başkanı Donald Trump ile dünya çapında yayınlanan Oval ofisinde bağıran bir maç, Ukrayna Başkanı Volodymyr Zelensky'yi caydırmamış gibi görünüyor. Ortak haber konferansı ve nadir minerallerle ilgili bir anlaşma için imza töreni olan Bay Zelensky, Ukraynalı'nın ayrılmasını söylesiyle iptal edildi, bugün “Başkan Trump'ın desteğine sahip olmamız için çok önemli” olduğunu vurguladı.

“Bu yüzden Amerika Birleşik Devletleri'ne kamera ediyorum ve Başkan Trump'ı ziyaret ediyorum. Mineraller üzerindeki anlaşma, güvenlik garantilerine ve barışa yaklaşmaya doğru ilk adımdır. Durumumuz zor, ama Putin'in yarın geri dönmeyeceğini garanti edemeyiz.”

Ukraynalı lideri ile ısınmasından birkaç dakika sonra, Bay Trump bir sosyal medya görevinde Bay Zelensky'nin “barışa hazır olduğunda” geri döndüğünü söyledi. Bay Trump, Ukrayna liderini “Amerika Birleşik Devletleri'ne sevilen oval ofisinde saygısızlık etmekle” suçladı.

“Başkan Zelensky'nin barışa hazır olmadığını belirledim, Amerika'nın müzakerelerde büyük bir avantaj sağladığını düşünüyor.

Bay Zelensky, Bay Trump ve Başkan Yardımcısı JD Vance'in onu minnettar olmamakla suçlamasından bir gün sonra Cumartesi günü sosyal medyada müttefiklere teşekkür ederiz.

O üzerinde X, Beyaz Saray'daki yeni ABD yönetimi ile çok halka açık bir çatışmasının ardından Avrupalı liderlerin yaklaşık 30 mesajı mesajına bireysel yanıtlarda “desteğiniz için teşekkür ederim” kelimelerini yazdı.

Çatışmalara rağmen, Zelensky daha önce Bay Trump, ABD Kongresi ve Amerikan halkına destekleri ve ziyareti için teşekkür eder. Bugün yine bunu ayrı bir yazıda yineledi.

“Tüm destek için Amerika Birleşik Devletleri'ne çok minnettarız. Başkan Trump'a, iki taraflı destekleri için Kongre'ye şükrediyorum. Ukraynalı HVE, özellikle üç yıllık tam ölçekli istila sırasında bu desteği her zaman takdir etti. Amerika'nın yardımı hayatta kalmamıza yardımcı oldu ve bunu kabul etmek istiyorum.

“Başkan Trump'ın desteğine sahip olmak bizim için çok önemlidir. Savaşı sona erdirmek istiyor, ama kimse bizden daha akran istemiyor. Biz Ukrayna'da yaşıyorlar.

Cumhurbaşkanı Ronald Reagan'ın “Barış sadece savaşın yokluğu değildir”, Ukrayna'nın adil ve kalıcı barıştan bahsettiğini vurguladı. Ayrıca bir ateşkesin Putin ile çalışmayacağını söyledi, çünkü “Son on yılda kırık ateşe 25 kez”.

Barışa doğru ilk adım olarak, Bay Zelensky, acı Oval Ofis hafızasına rağmen, mineral anlaşmasını imzalamaya hazır olduğunu ve Ukrayna halkının “Amerika'nın bizim tarafımızda olduğunu bilmesi gerektiğini” söyledi.

“Mineraller anlaşmasını imzalamaya hazırız ve güvenlik garantisine doğru ilk adım olacak. Ama bu yeterli değil ve bundan daha fazlasına ihtiyacımız var. Güvenlik garantilerine sahip bir ateşkes Ukrayna için tehlikelidir. İnsanlar Amerika'nın bizim tarafımızda olduğunu bilmelidir.” Dedi.

Bay Zelensky, “Rusya düşman” ve Ukrayna'nın müzakere masasında güçlü olması gerektiğini savundu.

“Ukrayna'nın Rusya üzerindeki konumunu değiştiremem. Ruslar bizi öldürüyor. Rusya düşmandır ve karşılaştığımız gerçektir. Ukrayna barış istiyor, ancak bu adil ve kalıcı bir barış olmalı. Müzakere masasında güçlü olmalıyız. Güvenlik garantileri, ordumuz güçlü olduğunda ve ortaklarımız bizimle birlikte olduğunda,” dedi.