Trinamool Lideri Humayun Kabir'in 'Babri Mescidi İnşa Etme' Konuşması Bengal'de Kavgaya Yol Açtı

YaratıcıKalem

Active member
Humayun Kabir sıra dışı ve kısa konuşmasıyla tanınır

Kalküta:

Trinamool Kongresi MLA Humayun Kabir, Murshidabad bölgesindeki Beldanga'daki Babri Mescidi'ni yeniden inşa etmeyi umduğunu belirterek bir kez daha tartışmaya yol açtı. Seçilen tarih (6 Aralık 1992) Babri Mescidi'nin yıkılışının yıldönümüdür. Eyaletin muhalefetindeki BJP'den sert tepki geldi.

“Birkaç gün önce jalsa-mehfil'in parçasıydım. Burası Beldanga'daki bir medresedeydi” dedi.

“Davet edildim, gittim ve oradaki toplantıda onların duygularına önem vererek şunu önerdim. Babri Mescidi Beldanga'ya kurulmalı. Gelecek yıl 6 Aralık'ta Babri Mescidi'nin bir dökümünü yapacağız ve “Herkesin bağışlarıyla Batı Bengal'in Murshidabad kentindeki Beldanga'da yeni bir Babri Mescidi inşa edeceğiz” diye ekledi.

Sırası gelmeden ve brifingin ötesinde konuşmasıyla tanınan MLA, geçmişte de tartışmalara yol açmıştı.

Daha önce partiden ihraç edilmişti. Ancak yeniden katıldı ve Murshidabad'ın Bharatpur Meclisi seçim bölgesinden kazandı.

Bu yılın başlarında Humayun Kabir, “BJP kadrolarını Bhagirathi nehrine atacağını” söylediği tartışmalı bir nefret söylemiyle haberlerde yer almıştı.

Bu yorumu nedeniyle parti tarafından sansüre uğradı. Daha sonra oyuncu-politikacı ve Dada Saheb Phalke ödülü sahibi Mithun Chakraborty, yorumlarına tartışmalı bir açıklamayla yanıt verdi.

MLA'nın Babri Mescidi'nin yeniden inşasına ilişkin yorumları bu kez bir kez daha tartışmaya yol açtı.