Tosun Paşa Poğaça

Felaket

New member
Tosun Paşa Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket kuru yada yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
Ortasına sürmek için

  • 150 gram tereyağı
Tosun Paşa Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel unu derin bir kaba alıp ortasını havuz biçiminde açalım.
  2. Ortasına sıvı gereçleri ekleyip yoğuralım.
  3. Hamuru bekletmeden 2 ye bölelim ve her bir parçayı da 7 eşit kesime bölelim. Yani toplamda 14 kesim bezemiz olacak.
  4. daha sonra bu bezeleri servis tabağı büyüklüğünde merdane sayesinde açıp ortalarına ocakta erittiğimiz tereyağını sürelim.
  5. 7 bezeyi bu türlü açıp yağ sürüp üst üste koyalım.
  6. Öteki bezeleri de açana kadar bir kenarda dinlendirelim.
  7. Bütün bezeler açılınca dinlenen hamuru tezgaha alıp açabildiğimiz kadar ince açalım (yufka büyüklüğünde)
  8. Dikkat edelim her bir kat birebir büyüklükse açılsın açma süreci bitince hamuru eşit 16 modüle bölelim.
  9. Kenar kısımlarından içe yanlışsız saralım ve tepsiye dizelim.
  10. bu türlü mayalanması için 30 dk kadar dinlendirelim.
  11. Mayalanma sonunda üzerine yumurta sarısı sürüp evvelde ısıtılmış 180 derecelik fırında üzere kızarana kadar pişirelim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????.
Tosun Paşa Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst