Tokat Yoğurtmacı

Felaket

New member
Tokat Yoğurtmacı Tanımı İçin Gereçler

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı çeşme suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 300 gram çökelek içine maydanoz
  • 250 gram paket margarin
  • 1 adet yumurta akıyla
Tokat Yoğurtmacı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Yapılışı güç değil.

  1. Unumuzu derin bir kaba alıp ortasını açıyoruz.
  2. İçine maya ,şeker ve unun üstüne tuzumuzu koyuyoruz.
  3. Suyumuzu yavaş dökerek hamuru yoğuruyoruz.
  4. Üzerini bezle örtüp 10 dakika dinlendiriyoruz.
  5. daha sonrasında hamuru yeterlice yoğurup 3 kesime bölüyoruz.
  6. Üstünü örtüp 45 dakika mayalanmasını bekliyoruz.
  7. Akabinde mayalanan hamurumuzun her birinin içine 3e böldüğümüz margarini kesim parça koparıp dağıtıyoruz ve elimizle ezdirip içine yediriyoruz.
  8. daha sonrasında 10 dakika dinlendirip elimizle her bir modülünü açıyoruz.
  9. İçine materyalini koyup hamurun kapatacağımız kenarlarına yapışsın diye yumurta sürüp kapatıyoruz
  10. Tepsimize alıp üstüne yumurta sürdükten daha sonra bıçakla çapraz çizikler atıyoruz.
  11. Evvelce ısıttığımız 200 derecelik fırında pişirip afiyetle servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.
Tokat Yoğurtmacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst