Felaket
New member
Tereyağlı Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağlı Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 150 gram tereyağı oda ısısında
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta 1 i hamura oburu üzerine sürmek için
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
- 1 paket instant maya yahut 25 gram yaş maya
- 4 su bardağı pastalık böreklik un
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mayayı etkinleştirmek için yarım çay bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı şekeri ve mayayı karıştırın 5 dakika bekletin.
- Tezgaha unu dökün ve ortasını havuz halinde açın içerisine tereyağı, yumurta 1 yemek kaşığı şeker, suyu ve mayalı karışımı ekleyin unu tuzun yanlarına dökün mayayı kesmesin.
- ondan sonrasında hepsini birbirine karıştırıp güzelce yoğurun hamur toparlanınca iki dakika daha yoğurmanız kâfi olacaktır.
- Hamurun üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayın fırın tepsisine dizin ben sade biçimde yaptım sizler isterseniz peynirli yahut zeytinli yapabilirsiniz.
- Hamurların üzerlerine hafifçeçe bastırın yumurta sarısı sürün üzerine çatalla artı formunu verin.
- Fırını 40 derecede ısıtın hamuru fırın içerisinde 15 dakika mayalandırın.
- Tepsiyi fırından çıkarıp fırını 160 derecelik alt üst ayarda istenilen sıcaklığa gelince tekrar poğaçayı fırına verin. Yaklaşık 15_20 dakikada pişecektir siz denetimli olun. Fırından çıkan poğaçalarınız servise hazırdır afiyet olsun ????
Tereyağlı Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı