Tereyağlı Açma

Felaket

New member
Tereyağlı Açma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yaş maya (İnstant maya da olur )
  • 1 yumurta beyazı içine (Sarısı üzerine sürülecek )
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 6-7 bardak un
Ortasına sürmek için;

  • Tereyağı
Üzerine sürmek için

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Karıştıralım
Tereyağlı Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ilık süt, su ve şeker ile mayayı yoğurma kabına alıp elimiz ile uygunca karıştıralım maya ile şeker erimeli.
  2. çabucak sonrasında un hariç başka gereçleri de ekleyip karıştıralım. En son unu da yavaş yavaş ekleyip ele yapışan bir hamur yoğuralım. En az 2 saat mayalanmalı hamur.
  3. Hamur mayalandıktan daha sonra yağlanmış tezgaha tüm hamuru alalım ve elimiz ile uygunca açalım ortasına tereyağı sürüp dört tarafı üzerine atıp katlayalım yarım saat üzerini kapalım ve dinlensin.
  4. ondan sonrasında bir daha elimiz ile hamuru açıp 8 yahut 9 modüle bölüp biçim verelim ve tepsiye dizip, üzerine yumurta ile pekmez karışımını sürüp, evvelinde ısınmış 180 derece fırında pişirelim.Afiyet şifa olsun.
Tereyağlı Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst