Teremyağlı Pizza

Felaket

New member
Teremyağlı Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı teremyağ (eritilecek ve soğusun)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4- 4,5 su bardağı un
Sos için:

  • Yarım su bardağı domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Cay kaşığı ucu ile karabiber
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Üzeri için :

  • Sosis
  • Kaşar rendesi
  • Biber
  • Mantar
  • (siz gereçleri zevkinize göre yapabilirsiniz)
Teremyağlı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şeker, maya, ılık su yağ tuz ve eritilmiş teremyağını bir kaba alalım.
  2. Maya eriyene kadar karıştıralım.
  3. En son unu denetimli biçimde ekleyerek yoğuralım ve yumuşacık bir hamur elde edelim üzerini kapatıp kabarana kadar mayalayalım.
  4. Mayalanırken üzerine koyacağımız gereçleri doğrayalım, kaşarı rendeleyelim.
  5. Sosunuda hazırlayıp kanarı alalım.(bu sırada fırını 200 derceye ayarlayalım. ).
  6. Hamur mayalanınca iki kesime bölelim.
  7. İki farklı tepsiye yağlı kağıt serelim.
  8. El yordamı ile hamuru tepsiye açalım ne kalın ne ince bi hamur olsun.
  9. Çatalla hamura 6- 7 tane delik açalım.
  10. Üzerine yavaşça domates sosundan sürelim.
  11. Önce kaşar rendesi, öteki gereçler daha sonra tekrar kaşar rendesi koyalım.
  12. 200 derece ısınmış fırında alt üst pişirelim.
  13. 15- 20 dakikada oluyor altını denetim edip fırından alıp servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
Teremyağlı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst