Teremyağlı Patatesli Ay Çöreği

Felaket

New member
Teremyağlı Patatesli Ay Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket toz maya
  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı dışına)
  • Bir tutam tuz
Arası için;

  • 100 gram eritilmiş teremyağ
İçi harcı için:

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 12-15 kol maydanoz
  • Tuz, karabiber
Üzeri için:

  • Susam
  • 1 yumurtanın sarısı
Teremyağlı Patatesli Ay Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Toz maya ve unu hamur yoğuracağımız kaba alalım.
  2. Ortasını havuz halinde açıp süt, sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ek edelim.
  3. Bütün malzemeyi ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım.
  4. Mayalanmasını beklemeden hamuru evvel 3 eşit kesime bölelim.
  5. daha sonra her bir parçayı 5’e bölelim.
  6. Toplam 15 modül elde edelim.
  7. Her parçayı merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  8. Her birinin üzerine erittiğimiz teremyağı sürelim.
  9. daha sonrasında 5 hamur modülünü üst üste koyduktan daha sonra en üste teremyağı sürelim.
  10. Hamurlar bitene kadar tıpkı süreci uygulayalım.
  11. böyle elde ettiğimiz 5’er katlı ve teremyağ sürülmüş 3 hamur kümesini, başka ayrı tabaklara koyup buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  12. İç harcı için rendelenmiş patates, kaşar peyniri,ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iç harcı mızı hazırlayalım.
  13. Yarım saat buzdolabında dinlenen hamurları çıkaralım.
  14. Bir modül hamuru unlu yere koyup merdaneyle açalım.
  15. daha sonra bıçakla keserek 8 adet üçgen modül elde edelim.
  16. Hazırladığımız patatesli harçtan alarak üçgenlerin kalın taraflarına koyalım.
  17. Kalın kısımdan ince kısma hakikat yuvarlayarak saralım.
  18. Her iki ucundan bükerek ay formu verelim.
  19. Kalan iki kesim hamuru da birebir biçimde hazırlayalım.
  20. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim ve fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
  21. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet şeker olsun????????.
Teremyağlı Patatesli Ay Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst