Teremyağlı Pastane Poğaçası Tadında

Felaket

New member
Teremyağlı Pastane Poğaçası Tadında Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram teremyağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta akı
  • 8.5 su bardağı un
İçi için

  • Kaşar peyniri rendesi
Dışı için

  • 3 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu
  • Susam
Teremyağlı Pastane Poğaçası Tadında Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Teremyağı,ılık sütü suyu,mayayı, şekeri karıştırma kabına aldım karıştırdım.
  2. Üzerine yumurta akını ,tuzu ek edip karıştırmaya devam ettim unu denetimli biçimde ek ettim ele yapışmayan bir hamur elde ettim.
  3. Streçledim pak bir örtüye sardım fırına koydum ben fırında mayalanmaya bırakıyorum hava almadığı için mayası hoş geliyor. Yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bıraktım.
  4. Mayalanan hamurumu 24 eşit kesime böldüm.
  5. Pazıladım pazıları elimle açtım.
  6. Arasına kaşar peyniri rendesi koydum kapattım.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim.
  8. Süt ve yumurta sarısını karıştırdım üzerine sürdüm.
  9. Çörek otu ve susam serptim.
  10. Önceden 200 derece ısıttığım fırında 20 dakika pişirdim. Fırından aldım üzerini örttüm. Yapacaklara afiyet olsun ????.
Teremyağlı Pastane Poğaçası Tadında Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst