Teremyağlı Mayasız Kıyır Poğaça

Felaket

New member
Teremyağlı Mayasız Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı ayran
  • 100 gram teremyağı
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fincan rendelenmiş peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz
Teremyağlı Mayasız Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtalardan birinin sarısını ayırın kalanı geniş bir kaseye kırın.
  2. Ayranı yağları tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın.
  3. Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Son olarak peynir ve maydanoz ekleyerek az daha yoğurun.
  5. Bekletmeden istediğiniz formu verip, üzerine susam ve çörekotu serpin.
  6. 170 derecelik fırında pişmeye bırakın.
Teremyağlı Mayasız Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst