Felaket
New member
Teremyağlı Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket teremyağ
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Kulak göğsü yumuşaklığında)
Not EkleTarifi Yazdır
- Su süt maya ve şeker bir kaba alınır, 10 dk mayalandırılır.
- sonrasındasında sıvı yağ tuz ve un koyulur sırasıyla. Unu denetimli ekleyelim. Yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurun mayalanmasını beklemeden 6 beze yapılır.
- Her beze merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açılır.
- 1 paket yumuşamış (oda ısısında) teremyağ da 6 ya bölünür.
- Açılan her bezenin üzerine teremyağ kesimleri eşit ölçüde sürülür.
- Tüm bezelere tıpkı süreç uygulanarak üst üste koyulur.
- En son bütün kenarlar ortada birleştirilerek büyük bir top yapılır.
- 1 saat bu türlü üzeri kapalı mayalanmaya bırakılır (ortam sıcak olduğunda buzdolabında bekletin mesela yaz ayı)
- Mayalanması biten hamuru geniş bir tabanda açabildiğimiz kadar açarız merdane ile (fazlaca ince olmayacak)
- Olan büyük yuvarlağımızı evvel 4 daha sonra her parçayı da 8 e böleriz. (32 küçük üçgen elde edeceğiz).
- Geniş kenarlarına dilediğiniz iç malzemeyi koyabilirsiniz ben peynirli seviyorum rulo yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizeriz.
- 10 dk tepsi mayası verdikten daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırına atabiliriz.
- Ben 200 derecede 25 -30 dk pişiriyorum. Sizler kendi fırınınıza nazaran ısı ve vakit ayarı yaparsınız.