Teremyağlı Katmer Poğaça

Felaket

New member
Teremyağlı Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket teremyağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Kulak göğsü yumuşaklığında)
Teremyağlı Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Su süt maya ve şeker bir kaba alınır, 10 dk mayalandırılır.
  2. sonrasındasında sıvı yağ tuz ve un koyulur sırasıyla. Unu denetimli ekleyelim. Yumuşak bir hamur olacak.
  3. Hamurun mayalanmasını beklemeden 6 beze yapılır.
  4. Her beze merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açılır.
  5. 1 paket yumuşamış (oda ısısında) teremyağ da 6 ya bölünür.
  6. Açılan her bezenin üzerine teremyağ kesimleri eşit ölçüde sürülür.
  7. Tüm bezelere tıpkı süreç uygulanarak üst üste koyulur.
  8. En son bütün kenarlar ortada birleştirilerek büyük bir top yapılır.
  9. 1 saat bu türlü üzeri kapalı mayalanmaya bırakılır (ortam sıcak olduğunda buzdolabında bekletin mesela yaz ayı)
  10. Mayalanması biten hamuru geniş bir tabanda açabildiğimiz kadar açarız merdane ile (fazlaca ince olmayacak)
  11. Olan büyük yuvarlağımızı evvel 4 daha sonra her parçayı da 8 e böleriz. (32 küçük üçgen elde edeceğiz).
  12. Geniş kenarlarına dilediğiniz iç malzemeyi koyabilirsiniz ben peynirli seviyorum rulo yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizeriz.
  13. 10 dk tepsi mayası verdikten daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırına atabiliriz.
  14. Ben 200 derecede 25 -30 dk pişiriyorum. Sizler kendi fırınınıza nazaran ısı ve vakit ayarı yaparsınız.
Teremyağlı Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst