Teremyağlı Horasan Böreği

Felaket

New member
Teremyağlı Horasan Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet teremyağ (eritilmiş)
  • 1 adet kuru maya
  • 2 adet yumurta ( 1 sarı üstüne)
  • 3 adet orta uzunluk haşlanmış patates (rendelenecek)
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • Küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un
İçi için

  • Peynir
  • Maydanoz
Teremyağlı Horasan Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Herkese merhaba ????.Size süper bir tarifle geldim. Bu tanımı yıllar seneler evvel yapardım konuklarım parmaklarını yerdi .Şöyle bir hamur düşünün yumuşak, içini çekmiş, hamuru çok lezzetli, puf puf bir poğaça üzere.Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Deneyenler in yorumlarını merak ediyorum. Haydi artık yapalım değil mi ????.

  1. Tarifimize patatesleri soyup pişirme süreci ile başlayalım.
  2. Patatesler pişince soğutalım ve rende yapalım.
  3. Ülker teremyağı eritelim ve soğutalım.
  4. Sütümüzü ısıtalım ılık hale gelsin.
  5. Büyükçe bir kab alıp unumuzu koyup ortasını açalım.
  6. İçine süt,maya,şeker koyup etkinleştirelim.
  7. daha sonra istediğiniz üzere gereçleri katıp yumuşak (kulak memesi) kıvamında bir hamur elde edelim.
  8. 1 saat buzdolabına kaldıralım.
  9. 1 saat beklettiğimiz hamuru 1 parmak kalınlığında açıp 8 eşit kesime bölelim.
  10. İçine peynirli maydanoz koyup saralım.
  11. Üstüne yumurta sarısı sürüp 180 derece fırına verelim.
  12. Harika börekleri mız ikrama hazır. Şimdiden afiyet olsun. Herkese iyi günler dilerim.
Teremyağlı Horasan Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst