Teremyağlı Cevizli Rulo Çörek

Felaket

New member
Teremyağlı Cevizli Rulo Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya yahut yaş maya
  • Alabildiği kadar un
Ara katlar için;

  • 1 kase kırılmış ceviz
  • 250gr eritilmiş teremyağ
Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
Teremyağlı Cevizli Rulo Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ilık sütü karıştırma kabına boşaltalım.
  2. Su,sıvı yağ, maya, şeker ve tuz ek edip karıştıralım. Un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Oda sıcaklığında mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölelim.
  5. Üçerli kümelere ayıralım.
  6. İlk kümeden bir beze alıp merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  7. Üzerine 1kaşık eritilmiş teremyağ sürüp ceviz serpelim.
  8. İkinci bezeyi de açıp cevizli bezenin üzerine yerleştirelim. 1kaşık teremyağ sürüp ceviz serpelim.
  9. Üçüncü bezeyide birebir biçimde yapalım.
  10. Son katada yağ ve ceviz döküp üçerli cevizli bezeyi rulo yapıp, üç parmak genişliğinde keselim. Yuvarlak borcama dizelim. Öbür bezelere de tıpkı biçimde yapalım tepsiye yerleştirelim.
  11. Üzerine bir bez örtüp 20 dakika bekletelim.
  12. Tepsi mayası gelen çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.
  13. 200 derece ısıtılmış fırında 20 -25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  14. Pişen çöreği fırından çıkarıp üzerine tekrar bir bezle örtelim 10dakika bu türlü bekletelim. bu biçimdelikle yumuşacık olucaktır. Afiyet olsun.
Teremyağlı Cevizli Rulo Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst