Tepside Çıtır Çıtır El Açması Börek

Felaket

New member
Tepside Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcı için

  • 10 adet orta uzunluk patates
  • 4 büyük uzunluk soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım demet maydanoz
Tepside Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle patateslerimizi haşlayalım ve çatal sayesinde ezelim.
  2. Yemeklik doğranan soğanlarımızı yağda kavuralım salça ve baharatlarımızı ekleyip ezdiğimiz patateslerimizi ve maydanozumuzu da katıp yeterlice karıştıralım.
  3. Hamurumuz için sıvı materyallerimizi yoğurma kabımıza alıp tuz ve aldığı kadar unumuzu ekleyip yeterlice yoğuralım.
  4. Tepsinizin büyüklüğüne göre bezeler alıp epeyce ince olacak biçimde oklava sayesinde açalım.
  5. Tepsimizi yağlayıp açtığımız hamurumuzu katalım ve üzerine iç harcımızı katalım.
  6. yine hamur açıp tekrar harcımızı katalım. bu türlü 5 yada 6 kat kadar üst üste dizelim.
  7. Son olarak dilimleyip üzerine yağ sürüp 200° fırında 25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun
    ☺
    ????.
Tepside Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst