Felaket
New member
Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 bardak su
- 1 bardak süt
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 3 çorba kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 adet yumurta sarısı üzerine sürülecek
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt, su ve mayayı kabımıza alıp, karıştırın ve sonrasındasında bir 10 dk bekletelim.
- hemen sonrasında sıvı yağ yumurtanın beyazını, şeker ve tuzu katıp, karıştırın.
- sonrasındasında azar azar unu ek edip, yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- hemen sonrasında bir yarım saat mayalandırmaya bırakalım.
- ondan sonrasında elimizle hamuru açıp, peynir harcı katıp, başka yarısını verev halinde keselim.
- 190 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun????????????