Tepsi Böreği Tanımı

Felaket

New member
Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • Susam, çörekotu
Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda sosunu hazırlıyoruz.Süt, su, sıvı yağ, yoğurt, yumurta (sarısını üstüne ayırın), kabartma tozu ve un’u bir kaba alarak karıştıralım.
  2. Tepsiyi yağlayıp yufkayı büzerek yerleştirelim.
  3. Sostan üzerine sürüp başka kattı yerleştirelim.
  4. 3 kat yerleştirip peynir koyup başka 3 katı yerleştirelim.(her katına sos sürülecek).
  5. En son yufkayı tepsiye nazaran keselim fazla kalan kenarları da yerleştirelim üstüne tekrar sos sürüp kestiğimiz yufkayı yerleştirelim.
  6. Kenarlarına bastırıp yumurta sarısını sürelim.
  7. Dilimleyip kalan sosu dökelim.
  8. Üzerine susam ve çörek otu serpip öncesinden ısıtılmış 200°c lik fırında pişirelim.
  9. Böreği fırından çıkardıktan daha sonra biraz ılımasını bekleyip üzerine bir bez örterek dinlendirelim.Ve daha sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun. ????.
Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst