Telanganalı Öğrenci IIT Kharagpur’da İntihar Ederek Öldü

YaratıcıKalem

Active member
IIT Kharagpur yaptığı açıklamada öğrencinin intihar ederek öldüğünü söyledi

Kalküta:

Yönetim bugün yaptığı açıklamada, Telanganalı bir öğrencinin Hindistan Teknoloji Enstitüsü Kharagpur’da intihar ederek öldüğünü söyledi. IIT-Kharagpur son zamanlarda öğrenci intiharlarıyla ilgili haberlerde yer alıyor.

IIT Kharagpur bir açıklamada, “IIT Kharagpur öğrencileri, personeli ve öğretim üyeleri, Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde 4. sınıf çift diploma öğrencisi olan K Kiran Chandra’nın ani ölümünün büyük bir şok duygusuyla derin yasını tutuyor” dedi.

Enstitü, Chandra’nın Lal Bahadur Shastri (LBS) Öğrenci Yurdu’nda kaldığını ve Salı gecesi intihar ederek öldüğünü söyledi.

“Akşam 19.30’a kadar Chandra iki oda arkadaşıyla birlikte pansiyonun odasındaydı. Daha sonra diğer iki öğrenci akademik faaliyetler için ayrıldı. Daha sonra akşam 20.30 civarında LBS Salonundaki yatılı arkadaşlar onun odasını içeriden kilitlenmiş halde buldular. Kapı zorla açıldı… Doktorların tüm çabalarına rağmen, Chandra’nın akşam 23:30 civarında öldüğü açıklandı”, dedi IIT Kharagpur açıklamada.

Polis konuyu araştırıyor. IIT Kharagpur, öğrencinin ailesinin bu sabah kampüse ulaştığını söyledi.

Eğitim Bakanlığı’nın Aralık 2021’deki verileri, HTE’lerde 2014’ten bu yana 34 intihar görüldüğünü ve bunların 18’inin Diğer Geri Sınıflar ve Planlanmış Kast topluluklarından olduğunu gösterdi. Hükümet verilerine göre Hindistan’da her gün altı öğrenci akademik başarısızlık nedeniyle intihar ederek ölüyor.

2014 ile Ekim 2022 arasında Andhra Pradesh ve Telangana’dan 15 öğrenci HTE’lerde intihar sonucu öldü. Aralık 2019’da İnsan Kaynakları Bakanı parlamentoya, HTE’ler ve Hindistan Yönetim Enstitüleri’nin (IIM’ler) 2019’a kadar geçen beş yıl içinde 60 öğrenci intiharına tanık olduğunu söyledi.

Bunlardan 23 HTE’de 50 öğrenci intiharı yaşanırken, 20 IIM’de 10 öğrenci intiharı rapor edildi. HTE Bombay, HTE Delhi, HTE Kharagpur, HTE Madras ve HTE Haydarabad, 2019’a kadar olan beş yılda en yüksek öğrenci intiharlarını bildirdi.