Felaket
New member
Tel Tel Kolay Açma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yaş maya
- 2 adet yumurta (1 adet beyaz harç içine iki sarı üzerine)
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 150 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı pekmez (Olmasada olur)
- Alabildiğince un
- Yumurta sarısı
- Susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım
- Unu denetimli biçimde eleyerek ekleyelim yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim (Ben 7-8 bardağa yakın un koydum ancak materyaline nazaran dikkatli kullanılmalı)
- Hamurumuzu toparlamak için sıvı yağ kullanalım epey katı bir hamur olmayacak.
- Hamurumuzu 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- İstediğimiz boyutta bezelere ayırıp elimizle açalım içini tereyağlayıp uzunca yuvarlayalım.
- Açma halini verip 15 dk sıcak fırında mayalandıralım.
- Üzerine pekmez ve yumurta sarısını karıştırıp sürelim susam ekleyelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. ???? şimdiden afiyet olsun ????.