Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı

Felaket

New member
Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya ( yaş maya var ise yarısını)
  • 1 kg un
Ortası için;

  • 1 paket haşhaş ezmesi
  • 1-1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yoğurma kabına ılık su ve sütü dökelim ,üzerine şekeri ve tuzu ek edip karıştıralım, akabinde mayayı ek ederek mayanın erimesini sağlayalım.
  2. Yumuşayan mayaya sıvı yağıda ekleyerek bir kere daha karıştırıyoruz.
  3. Unu yavaş denetimli ek edin pek yumuşak ele yapışan bir hamur elde edeceğiz.
  4. Yoğurduğumuz hamuru yoğurma kabına düzgünce düzeltelim üzerini streç sinema ile kapatın ve sofra bezi battaniye ile güzelce sarın ılık bi yerde mayalanması için bırakın ben peteğin yanında bir saat mayalandırdım.
  5. Haşhaş ezmesini derin bir kaba alın ve üzerine sıvı yağı denetimli olarak çırpa çırpa açın ,gayet akışkan olması gerekiyor .İstediğiniz kıvama geldiğinde tuzu ve şekeri de ekleyip çırpın.
  6. Mayalanmış hamuru yağlanmış olan tezgaha dikey biçimde uzatın ve 6 eşit modüle bölün hamuru fazlaca fazla ezmeyin nazik olun eşit modülleri yuvarlayın ve kenara alın.
  7. Akabinde bir bezeyi yağlı tezgahta ellerinizi de yağlayarak dikdörtgen biçimde yırtmadan elinizle çekiştirerek açın üzerine haşhaşlı harcı sürün.
  8. İkinci bezeyi de üzerine ellerinizi ve bezeyi yağlayarak açın ve tekrar haşhaşlı harcı sürün ve üçüncü bezeyede tıpkı süreci yaptıktan daha sonra uzun üç parmak genişliğinde şeritler kesin.
  9. Her bir şeridi ortadan ikiye katlayın ve burun yağlı kağıt serili tepsiye uzun olarak koyun her bir şeridi tıpkı biçimde yaparak tepsiye dizin ortalarını çok sıkıştırmayın.
  10. Başka kalan 3 bezeye de birebir süreçleri uyguluyoruz.
  11. Ilık fırında yarım saat tepsi mayasına bırakın.
  12. 200° fırında denetimli pişmeye bırakın çok kızartmayın kurumasın.
  13. Pişen haşhaşlının üzerine yavaşça nemli bir bez örtün 5 dk kadar bekletin daha da yumuşak olacak tel tel ayrılacak epey pratik fazlaca da. Lezzetli şimdiden afiyetler olsun ????.
Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst