tekrar yeniden Yapmak İsteyeceğiniz El Açması Patlıcanlı Börek

Felaket

New member
tekrar yeniden Yapmak İsteyeceğiniz El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Materyaller

Hamur için;

  • 1 kilo un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3,5 – 4 su bardağı un. ele yapılan yumuşak hamur olacak.
Patlıcan harcı için;

  • 3 büyük patlıcan (730 gram denk geldi)
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ (Bardağın yarısının, yarısı)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
Hamuru açmak için:

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;

  • Yoğurt
  • Yoğurda yumurta sarısıda ekleyebilirsiniz.
yine yeniden Yapmak İsteyeceğiniz El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Su, tuz ve un ile ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurulup 1 saat dinlendirilir.
  2. Patlıcanlar yarım saat tuzlu suda bekletildikten daha sonra küçük küçük doğranıp yıkanır.
  3. Soğan, sarımsak ve sıvı yağ 2-3 dakika sotelenir.
  4. Öteki materyaller eklenip patlıcanlar yavaşça pişene kadar karıştırılıp soğuması beklenir.
  5. Tereyağ eritilip sıvı yağ ile karıştırılır.
  6. Dinlendirilen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılıp 20 dakika dinlendirilir.
  7. Bezelerin hepsi tereyağ ile güzelce yağlanıp avuç ortasından biraz daha büyük olacak biçimde açılıp üstü kapatılır 30 dakika dinlendirilir.
  8. Tezgahı güzelce yağlayın ve bezeleri elinizle yağlanarak içten dışarıya yanlışsız açılın. O kadar kolay büyüyorki hamuru kaldırmanıza hiç gerek yok elinizle yaya yaya açın.
  9. İç harç yeştirilip rulo yapılır be biçim verilir. 9. Üzerine yoğurt sürülür. İsterseniz yumurta sarısıda karıştırabilirsiniz.
  10. 180 derecede kızarana kadar pişirin 11. Fırından daha sonra üstünü örtüp dinlendirin.
tekrar yeniden Yapmak İsteyeceğiniz El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst