Felaket
New member
Tek Lokmalık Dereotlu Poğaçalar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
????????????????????.
Tek Lokmalık Dereotlu Poğaçalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytin yağ
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kabartma tozu
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 5 su bardağı un
- Kaşar
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ,yoğurt ,yağı çırpıyoruz.
- çabucak sonrasında unu ekleyip yoğuruyoruz .
- ondan sonrasında dereotu ekliyoruz, yeniden yoğuruyoruz.
- Elimizle küçük modüller alıp yuvarlıyoruz .
- Küp küp doğradığımız kaşarları içine koyup tekrar elimizle yuvarlıyoruz.Tepsiye diziyoruz.
- Poğaçaları büsbütün dizdikten daha sonra üzerine yumurta sürelim, susam serpelim.
- 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra servis tabağına alıyoruz.
????????????????????.
Tek Lokmalık Dereotlu Poğaçalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı