Tek Kişilik Pamuk Pide

Felaket

New member
Tek Kişilik Pamuk Pide Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 300 gram kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Yarım su bardağı su
Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Susam
Tek Kişilik Pamuk Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Uygun bir kaba ılık sütümüzü ve mayamızı alıp, bir kaç dakika karıştırıp bekletelim.
  2. İçerisine su, sıvı yağ, şeker ve tuzuda ekleyip karıştıralım.
  3. En son unu ekleyerek ele yapışmayan hamur yoğuralım.
  4. Mayalanması için kenara alalım.
  5. İç harcı için; sıvı yağ ile soğanımızı bir kaç dakika kavuralım.
  6. İçerisine kıymamızı koyalım.
  7. Suyunu salıp, çekene kadar pişirelim.
  8. Suyunu çeken kıymamıza su, salça, baharat ve tuzu ekleyip, pişmeye bırakalım.
  9. Pişen kıymalı harcımızı soğuması için kenara alalım.
  10. Kabaran hamurumuzdan ufak bezeler yapalım.
  11. İçerisine kıymalı harcımızı koyup kapatalım.
  12. Üzerine yumurta sarısı ile pekmez sürüp susam serpelim.
  13. Tepside 10-15 dakika daha mayalandıralım.
  14. 180 derecelik fırında pişirelim.
  15. Fırından alınca üzerine 5 dakika dursun diye bir bez örtelim. Afiyet olsun.
Tek Kişilik Pamuk Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst