Tavada Pratik Börek (Su Böreği Tadında)

Felaket

New member
Tavada Pratik Börek (Su Böreği Tadında) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet hazır yufka
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tavayı yağlamak için)
Sos için

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
İç harç

  • 200 gram beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
Tavada Pratik Börek (Su Böreği Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle sosluk gereçler derin bir kapta karıştırılır.
  2. Tava bir yemek kaşığı yağ ile yağlandıktan daha sonra bir bütün yufka üstüne serilir.
  3. Tavaya serilen yufkanın üstüne sostan çokça dökülür.
  4. Kalan 2 yufkadan kesimler koparıp tavaya dalgalı olarak dizilir ve her kata sos çokça sürülür. 3. Ve 5. Katta peynirli harç güzelce dökülür. Dizme sürecine devam edin.
  5. Yufkalar bittikten daha sonra tavanın dışına sarkan kısımlar içi gerçek katlanıp orta kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. Afiyet olsun.
Tavada Pratik Börek (Su Böreği Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst