Felaket
New member
Tavada Pizza Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 1. 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı ketçap kekik
- Küp doğranmış domates yeşil biber kırmızı biber zeytin kaşar peynir sucuk sosis vs.
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, alınır. Azar azar un ek ederek kaşıkla karıştırılır (Hamur katı olmamalı)
- Hamur toplanmaya başladığında elimiz unlanır ve yoğrulur. Yağlanmış büyük uzunluk tavaya hamur yayılır. Sıvı yağ, ketçap kekik, karıştırılıp hamurun üzerine sürülür.
- Rendelenmiş kaşar peyniri, daha sonra da istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz (Elinizde ne var ise) Ben kaşar, domates, yeşil biber, kırmızı biber, kullandım.
- Ocakta kısık ateşte pişirilir (Kısa müddette pişecektir) Altı kızardığında olmuş demektir afiyet olsun.