Felaket
New member
Tavada Balon Ekmekler Tanımı İçin Malzemeler
Tavada Balon Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 13 su bardağı un (ununu denetimli olarak ekleyin kalitesine bakılırsa değişiklik gösterebilir)
Tavada Balon Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel yoğurma kabına su ,şeker ,maya ,tuzunu ekleyip karıştırın .
- Ununu azar azar ek edip yoğurun yumuşak ele yapışan bir hamur elde edin.
- 45 dakika mayalanmaya bırakın .
- Mayalandıktan daha sonra tezgahı unlayarak hamurdan modül alarak beze yapıp servis tabağı büyüklüğünde açın .
- Yanmaz yapışmaz bir tavayı ocağa alıp ısıtın.
- Isınan tavaya açtığınız hamuru koyup üzeri yavaşça balon olunca çevirin.
- 2 tarafıda pişince tavadan alarak bir sofra bezinin üzerine bırakın.
- Bütün hamur bitinceye kadar tıpkı süreci yapın yapanlara şimdiden afiyet olsun ????????.