Tava Ekmeği

Felaket

New member
Tava Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı süt(kaymağıyla beraber)
  • 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam şeker
  • 4 su bardağı un
  • Aldığı kadar su(hafifçe ele yapışacak hamur)
Tava Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tüm materyalleri katıp yoğurun.
  2. En az 1 saat mayalandırın.
  3. Mandalinadan biraz büyük bezeler alın.
  4. Merdaneyle açın.
  5. Döküm tavayı ocağa koyup yeterlice ısırın.
  6. Ekmeğinizi pişirin.
  7. Piştikten daha sonra tereyağıyla yağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Akşamdan mayalayıp sabah pişireceğiniz pratik,bir o kadar da lezzetli oluyor bu ekmekler.Ekmekleri açarken hayli un koymamaya itina gösterin. Tavayı 2-3 ekmekte bir ıslak bezle silin.

Tava Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst