MizahSarrafi
Active member
çabucak hemen daha geride bıraktığımız Ekim ayında Kateryna Monzul, Maryna Striletska ve Svitlana Grushko bayan hakem üçlüsü Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamındaki Andorra – İngiltere maçında nazaranv alarak tarihe geçmişlerdi. Birinci sefer bir İngiltere A Ulusal Grup maçında misyon alan bayan hakemler, Rusya’nın ağır saldırısı altındaki ülkeleri Ukrayna’da mahsur kaldılar.
O maçta yardımcı hakem olarak bakılırsav yapan Maryna Striletska, ülkesinde yaşananlara ait İngiliz basınından Mirror’a açıklamalarda bulundu. Tarihe geçen gorevlendirmeden yalnızca 5 ay daha sonra Striletska’nın yaşadıkları savaşın acı yüzünü bir kere daha gözler önüne serdi.
İşte Ukraynalı bayan hakem Maryna Striletska’nın Mirror’a verdiği o röportaj:
“Ben ve ailem, meskende oturuyoruz. Artık altıncı günümüzdeyiz”
“kimi vakit patlamalar oluyor. Tankların patlatıldığını duyuyoruz”
“Sabahları idman falan yapamıyorum yahut dışarı çıkamıyorum. Hiç inançlı değil”
‘Monzul ve Grushko ile temas halindeyim’
“Meslektaşlarım Monzul ve Grushko ile daima temas halindeyim. Şu anda bulundukları yer daha sakin”
“İşgalciler etrafımızı sardığı için kaçamadık”
“Şimdi benim köyümde ortalık sakin ancak komşu köylerde çatışmalar devam ediyor. Oradaki patlamaları, bombaları duyabiliyoruz”
‘Vakum bombası attılar’
“Yaşadığım yerden 40 km uzaklıktaki Okhtyrka’ya tarihte birinci sefer vakum bombası attılar”
“Şimdilik en inançlısı meskende kalıp dua etmek. Saklanabileceğimiz bir bodrum katımız var”
“Bodruma yakın biçimde yerde uyuyoruz”
‘Evlerimize gelip her şeyimizi alacaklar’
“Ruslar, konutlarımıza makineli tüfeklerle gelecekler. Açlar ve bizden yemek, su isteyecekler. daha sonra da her şeyimizi alacaklar”
“Ukraynalılar korkusuz. Ellerimizle mayın taşıyoruz, silahsız tankları durduruyoruz ve bunlar için yalnızca bedenimizi kullanıyoruz”
“Evlerimizi korumak için meskende Molotof kokteylleri hazırlıyoruz”
“Ukraynalılar ve Ruslar içindeki fark onların korkak olmaları… Korkutulmaları ve yanlarındakiler hapishanelere sürüklenirken yalnızca durup izlemeleridir”
“Ukrayna’da biz özgür insanlarız. Bir demokraside yaşıyoruz”
“Halkımız taşları toplayıp polislere attı. O denli olmasa lider ve yardımcıları bulunup öldürülürdü. Herkes bunu Turuncu İhtilal olarak gördü”
‘Bizi yanlış bilgilendirmek istiyorlar’
“Artık Rusya’nın devre dışı bırakmaya çalıştığını, internet ilişkimizin kesileceği bilgisini alıyoruz. Bizi içeriden yanlış bilgilendirmek istiyorlar”
“Bunu beşerler direnmeyi bıraksın diye yapıyorlar. esasen Kherson kentinde bağlantı kanalları aracılığıyla Volodymyr Zelenskyy’nin ülkeyi Rusya’ya teslim ettiğini söylüyorlar lakin kimse buna inanmıyor”
“Ülkemize inançla sonuna kadar savaşacağız”
“Artık bu bizim yaşamımız”
O maçta yardımcı hakem olarak bakılırsav yapan Maryna Striletska, ülkesinde yaşananlara ait İngiliz basınından Mirror’a açıklamalarda bulundu. Tarihe geçen gorevlendirmeden yalnızca 5 ay daha sonra Striletska’nın yaşadıkları savaşın acı yüzünü bir kere daha gözler önüne serdi.
İşte Ukraynalı bayan hakem Maryna Striletska’nın Mirror’a verdiği o röportaj:
“Ben ve ailem, meskende oturuyoruz. Artık altıncı günümüzdeyiz”
“kimi vakit patlamalar oluyor. Tankların patlatıldığını duyuyoruz”
“Sabahları idman falan yapamıyorum yahut dışarı çıkamıyorum. Hiç inançlı değil”
‘Monzul ve Grushko ile temas halindeyim’
“Meslektaşlarım Monzul ve Grushko ile daima temas halindeyim. Şu anda bulundukları yer daha sakin”
“İşgalciler etrafımızı sardığı için kaçamadık”
“Şimdi benim köyümde ortalık sakin ancak komşu köylerde çatışmalar devam ediyor. Oradaki patlamaları, bombaları duyabiliyoruz”
‘Vakum bombası attılar’
“Yaşadığım yerden 40 km uzaklıktaki Okhtyrka’ya tarihte birinci sefer vakum bombası attılar”
“Şimdilik en inançlısı meskende kalıp dua etmek. Saklanabileceğimiz bir bodrum katımız var”
“Bodruma yakın biçimde yerde uyuyoruz”
‘Evlerimize gelip her şeyimizi alacaklar’
“Ruslar, konutlarımıza makineli tüfeklerle gelecekler. Açlar ve bizden yemek, su isteyecekler. daha sonra da her şeyimizi alacaklar”
“Ukraynalılar korkusuz. Ellerimizle mayın taşıyoruz, silahsız tankları durduruyoruz ve bunlar için yalnızca bedenimizi kullanıyoruz”
“Evlerimizi korumak için meskende Molotof kokteylleri hazırlıyoruz”
“Ukraynalılar ve Ruslar içindeki fark onların korkak olmaları… Korkutulmaları ve yanlarındakiler hapishanelere sürüklenirken yalnızca durup izlemeleridir”
“Ukrayna’da biz özgür insanlarız. Bir demokraside yaşıyoruz”
“Halkımız taşları toplayıp polislere attı. O denli olmasa lider ve yardımcıları bulunup öldürülürdü. Herkes bunu Turuncu İhtilal olarak gördü”
‘Bizi yanlış bilgilendirmek istiyorlar’
“Artık Rusya’nın devre dışı bırakmaya çalıştığını, internet ilişkimizin kesileceği bilgisini alıyoruz. Bizi içeriden yanlış bilgilendirmek istiyorlar”
“Bunu beşerler direnmeyi bıraksın diye yapıyorlar. esasen Kherson kentinde bağlantı kanalları aracılığıyla Volodymyr Zelenskyy’nin ülkeyi Rusya’ya teslim ettiğini söylüyorlar lakin kimse buna inanmıyor”
“Ülkemize inançla sonuna kadar savaşacağız”
“Artık bu bizim yaşamımız”